Simcenter E-Machine Design

Simcenter E-Machine Design, bir elektrik motorunun veya jeneratörün tasarımını ve simülasyonu yapan, şablon tabanına sahip, FEA ve Analitik hesaplama yöntemi kullanan analiz yazılımıdır. Hızlı ve doğru tasarıma, analize ve dijital ikiz oluşturmak için otomatik model kurulumuna olanak sağlayan elektromanyetik ve termal sistemler için bir araçtır. E-Machine, bu özellikleri ile kullanıcıya gereksiz fiziksel prototip oluşturmaktan korur ve tasarım süreçlerini önemli ölçüde kısaltır

gonderi 2 crop e1738137818409

Birçok Motor Topolojisi: Simcenter E-Machine Design yazılımı, ismini kanıtlamış MotorSolve ve SPEED yazılımlarının birleşimini, MagNet çözücüsünü içerir. Bu özellikler ile, bir elektrik motorunun hem analitik, hem de FEM bazlı sonuçları üretilebilmektedir. E-Machine yazılımında hem eksenel akılı hemde radyal akılı motorları tasarımı yapılabilir. Bunun için 5 farklı motor tipi bulunur. Bunlar; Senkron (BLDC), Asenkron, DC, Anahtarlamalı Relüktans ve Eksenel Akılı motorlardır.

Motor Topolojisi
Faz Sargıları

Faz Sargıları ve Sargı Sonu: Sargı şeması motorun performansında merkezi bir role sahiptir. Yazılımın teknolojisi motora uygun bütün dengeli sargı şemalarını hesaplar ve kullanıcıya listeler. Buna ek olarak, motorun sargı sonuna ait 4 farklı geometri sunar. Bu sayede,  motora ait daha yaklaşık sonuçlar ve 3D modeli elde edilebilir.

Şablon Odaklı Arayüz: Simcenter E-Machine Design yazılımı şablon tabanlı bir arayüze sahiptir. Kolayca rotor ve statorun tanımlanmasına, sahip olduğu çok sayıda geometri sayesinde birçok farklı tasarım kısa süreler içerisinde oluşturulabilir.

Şablon Odaklı Arayüz
Zengin Malzeme Kütüphanesi

Zengin Malzeme Kütüphanesi: Bir motorun malzeme seçimi, motorun performansı üzerinde önemli ölçüde etkisi vardır. Fakat malzemenin performansı artıkça, maliyetide genelde artmaktadır. Motora uygun malzeme seçimi için, Simcenter E-Machine Design çok sayıda materyalin bilgisini kütüphanesinde barındırarak kolaylık sağlar.

Termal Analiz: Toshiba Motorun “Temperature kills motors” sözünden çıkarak, sıcaklık bir motorun performansını ve ömrünü etkileyen en önemli faktördür. Motor, belirlenen çalışma koşullarının 10℃ kadar üstünde çalışması ömrünün yarı yarıya düşmesine sebep olur. Simcenter E-Machine Design yazılımında bulunan Termal modülü ile motorun birçok çalışma noktası için termal analizi yapılabilir, sonuçlar manyetik analize aktarılıp sıcaklığa bağlı performans sonuçlarını alınabilmektedir.

Termal Analiz E-Machine
Çoklu Disiplin

Çoklu Disiplin: Elektrik motorları genellikle tek başına çalışmazlar, bir sistemin parçası olarak çalışırlar. Bu sebeple, Amesim, Simulink gibi sistem simülasyonu yazılımlarına aktarılabilir. Motor çalışırken titreşim ve gürültü yapması pek istenmeyen bir durumdur. Bu sebeple, NVH için yapısal analiz yazılımına aktarılabilirler.

Sıkça Sorulan Sorular

Çekirdek sınırlandırması var mıdır?

Simcenter E-Machine Design’de herhangi bir çekirdek sınırlandırması yoktur. Ayrı bir lisans gerektirmeden bigisayarınızdaki bütün çekirdekleri kullanmanıza olanak sağlar.

Kiralama seçeneği var mıdır?

Simcenter E-Machine Design aylık ya da yıllık olarak kiralanabilir.

Modül lisanslaması nasıl olur?

Modüllerin ayrı ayrı lisanslaması yapıldığı gibi jeton (ya da token) lisanslaması da yapılabilir. Her bir modülün eşdeğer bir jeton sayısı bulunmaktadır.

Jeton lisanslarının avantajı nedir?

Tek bir jeton paketiyle birden fazla modüle farklı ya da aynı zamanlarda erişme imkanı sunar. Atıl lisansları engeller. Zaman içerisinde azaltılabilir ya da artırılabilir.

Lisans farklı bir bilgisayardan ya da sunucudan çekilebilir mi?

Simcenter E-Machine Design lisansları yüzer lisans olarak çıkarılır. Bu sebeple, bir sunucudan ya da farklı bir bilgisayardan aynı ağ üzerinde olduğu sürece lisansı çekebilirsiniz.

Eğitim ve teknik destek hizmetiniz var mıdır?

Teknik destek ve eğitim anlaşmalarımız bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için bize destek@simofis.com.tr adresinden veya aşağıdaki form ile ulaşabilirsiniz.